2024 - Week 16
  • 15 Apr 2024
  • 4 Minuten te lezen
  • Donker
  • Pdf

2024 - Week 16

• Donker
  • Pdf

Article Summary

De nieuwste wijzigingen zijn uitgerold naar Gfacility. Alles in de productieomgeving (PROD) release zal onmiddellijk worden weerspiegeld aan alle gebruikers. Wijzigingen uitgerold in de testomgeving (UAT) zullen worden overgebracht naar de productieomgeving in de volgende release (11/05/2024). Gfacility nodigt je uit om te testen en je feedback in te dienen via het Gfacility Support-portaal via het sjabloon UAT Feedback.

Gfacility Productieomgeving (PROD)

Nieuwe functies en verbeteringen

Verbeterde prestaties van de planner

Verbeterde prestaties

Het laden van afspraken in de planner is volledig opnieuw ontworpen, wat heeft geleid tot een aanzienlijke verbetering in laadsnelheid.

Verbeterde lay-out

De planner heeft nu een iets groter uiterlijk voor een breder overzicht, met vaste scrollbars die ervoor zorgen dat tijden en kamers constant zichtbaar blijven. Bovendien onthult zweven over het i-icoon naast de kamer gedetailleerde informatie.

Functionaliteit voor het filteren op categorie

Elk nieuw filter dat binnen een categorie wordt gemaakt zal nu automatisch standaard zichtbaar zijn. Om ervoor te zorgen dat nieuw toegevoegde filters direct toegankelijk zijn voor gebruikers zonder handmatige aanpassing en voor nieuwe gebruikers, zullen alle filters binnen de categorieën standaard worden geactiveerd. De gebruiker hoeft dus niet eerst nog het vinkje aan te zetten.

Verbeterde prestaties van de helpdesklijst

De helpdeskmodule is aangepast wat moet zorgen voor prestatieverbetering van de helpdeskfilters. In de toekomst zullen verder verbeteringen worden doorgevoerd om de snelheid verder te verhogen.

Toegevoegde kolomfilteroptie voor de tabel met meldingssjablonen

De kolomfilteroptie is nu toegevoegd aan de tabel met meldingssjablonen. Met deze verbetering kunnen gebruikers meldingssjablonen handig filteren op basis van specifieke criteria, wat de toegankelijkheid en gebruiksvriendelijkheid verbetert.

Dienstverbeteringen

Snelle toevoeging van service

Het is nu mogelijk om een ​​dienst toe te voegen vanuit de knop "nieuw toevoegen". Bij het selecteren van "nieuwe dienst toevoegen" is het mogelijk om snel een dienst te reserveren zonder een volledig evenement te hoeven aanmaken.

Als je deze functionaliteit wilt gebruiken, kun je dit activeren via Instellingen —> Groepen —> Privileges —> Operatie —> Diensten

Verbeterde functionaliteit van de diensten

Diensten worden nu als "geweigerd" gemarkeerd als ze naar een niet-beschikbaar tijdslot worden verplaatst, met een e-mailsjabloon beschikbaar om de gastheer op de hoogte te stellen. Totdat de status van een dienst verandert, bepalen de reserveringstijden de beschikbaarheid. Bij het in- en uitchecken worden tijden geregistreerd en gebruikt voor beschikbaarheid. Als een dienst eerder wordt teruggebracht, wordt deze ook eerder beschikbaar. Op dezelfde manier wordt een dienst vanaf de oorspronkelijke eindtijd weer beschikbaar. Bijvoorbeeld, als een dienst is gereserveerd tot 15:00 uur, wordt deze weer beschikbaar om 15:00 uur, in plaats van 15:01 zoals voorheen.

Bekijk de informatie over de ticketclassificatie.

Nu zijn classificatiedetails beschikbaar vanuit de classificatielijst. Beweeg eenvoudig over een classificatie in de vervolgkeuzelijst voor classificatie, en er zal een 'i' (Info) icoon verschijnen. Beweeg je cursor over het icoon en er zal een classificatiekaart verschijnen met details over die specifieke classificatie.

Nieuw kolomfilter voor de vervaldatum met timer

We hebben een nieuwe kolom toegevoegd aan tabellen die de resterende tijd voor een vervaldatum weergeeft. Deze functie verbetert de zichtbaarheid en prioritering van taken op basis van hun vervaldatum.

Hoe het werkt:

- Als de vervaldatum meer dan 168 uur (7 dagen) vanaf de huidige datum/tijd is, wordt de timer weergegeven in 'groen'.

- Als de vervaldatum tussen 24 uur (1 dag) en 168 uur (7 dagen) vanaf de huidige datum/tijd is, wordt de timer weergegeven in 'oranje'.

- Als de vervaldatum minder dan 24 uur (1 dag) vanaf de huidige datum/tijd is, wordt de timer weergegeven in 'rood'.

Verbeteringen aan de bovenste balk

Verwijdering van het verloop

De verloopkleur is verwijderd van de module-bovenbalk om de leesbaarheid te verbeteren.

Permanente knop 'Voeg toe'

• De knop 'Voeg toe' is nu consistent in alle hoofdmodules. Of je nu in het dashboard, helpdesk, taken of een andere module bent, de knop 'Voeg toe' is direct beschikbaar voor snelle toegang.

Verbeterde zoekfunctionaliteit

• We hebben de zoekfunctionaliteit uitgebreid met bezoekers-, catering- en serviceboekingsgegevens.

• Het zoekpictogram wordt nu consistent weergegeven in alle modules.

Verbeterde velden voor configuratie-items

In onze laatste updates zijn er verbeteringen aangebracht aan de module voor configuratie-items (CI). De consistentie is verhoogd met de toevoeging van verschillende belangrijke velden, waardoor de CI-module wordt afgestemd op onze ticketmodule.

Nieuw toegevoegde velden:

• Toewijzing, Werkgroep, Aangevraagd voor.

Uitgebreide filterqueryvelden

Nu bevat de filterquery in de CI-module extra velden, waardoor de filtermogelijkheden worden verbeterd. Gebruikers kunnen nu velden gebruiken zoals

• Dynamische volger.

• Dynamische werkgroep.

• Dynamische toegewezen persoon.

• Dynamische aangevraagd door.

• Volgers.

• Werkgroep.

• en Toegewezen aan.

Met deze verbeteringen biedt de CI-module gebruikers een uitgebreide toolkit voor het effectief beheren van configuratie-items, wat de bruikbaarheid en veelzijdigheid ervan vergroot.

Diverse / Overige

• Verbeteringen met betrekking tot gerelateerde tickets:

• Beschikbare tickets worden niet langer gefilterd op status; alle tickets zijn nu toegankelijk als gerelateerd.

• Bij het toevoegen van gerelateerde tickets worden de status weergegeven in de resultatenlijst.

• Taakacties (zoals creatie en verwijdering) worden nu geregistreerd in de ticketgeschiedenis.

• Vertalingen zijn verbeterd.

• Nu kunnen zip-bestanden worden bijgevoegd.

• De namen van bijlagen worden behouden met de originele bestandsnaam, met toevoeging van de datum en tijd aan het einde voor uniciteit.

• In de invoegtoepassing werd het selectievakje voor bezoekersbevestiging weergegeven vóór interne bezoekers in plaats van externe bezoekers. Met de laatste update is dit gewijzigd, waardoor het selectievakje nu op de juiste manier wordt uitgelijnd met externe bezoekersvermeldingen.

Bug Fixes

• We hebben een probleem opgelost waarbij communicatie-meldingspictogrammen niet verschenen of af en toe zouden verdwijnen. Met deze oplossing kunnen gebruikers nu vertrouwen op een consistente zichtbaarheid van communicatiemeldingspictogrammen.

• Er is een probleem opgelost waarbij SLA's niet werden bijgewerkt wanneer de prioriteit werd bijgewerkt via de prioriteitsmatrix. Met deze update is dit probleem opgelost en kunnen gebruikers er nu op vertrouwen dat SLA's nauwkeurig wijzigingen in prioriteit weerspiegelen.

• Een probleem waarbij interne evenementen of services die voor meer dan een week waren geboekt, niet werden weergegeven in de planner, is opgelost. Met de recente updates is dit probleem verholpen, waardoor alle geplande interne evenementen en services nauwkeurig worden weergegeven in de planner, ongeacht hun duur.

• Problemen met SLA-timers die onjuiste timing weergeven, zijn nu opgelost.

• Het functionaliteitsprobleem met het kolomfilter voor de 'dashboard-sjabloon'-kolom in de 'gebruikers' tabel met records is opgelost. Hierdoor kunnen gebruikers records effectief filteren.

• Het functionaliteitsprobleem met het kolomfilter/-zoek in de ‘configuratie-item’ module voor kijkvelden is opgelost.

• Diverse ontbrekende vertalingen zijn toegevoegd.

What's Next