2023 - Week 35
  • 12 Dec 2023
  • 2 Minuten te lezen
  • Donker
  • Pdf

2023 - Week 35

• Donker
  • Pdf

Samenvatting van het artikel

Configuration items

De module voor Configuratie Items heeft een aanzienlijke toename in flexibiliteit ondergaan. Waar voorheen drie standaard templates beschikbaar waren kun je nu zoveel templates als nodig creëren met elk een set aan vragen en workflow die specifiek op dat object van toepassing zijn. De module werkt nu volgens hetzelfde principe als de Helpdesk module met Sjablonen en Typen. De mogelijkheden om Configuratie Items in te zetten voor het vastleggen van objecten zijn nu eindeloos.

Aanpasbare velden

De aanpasbare velden zijn uitgebreid naar de Configuratie Item module én zijn nu herbruikbaar. Vanaf dit moment is het dus mogelijk om ook op een Configuratie Item elk gewenst veld vast te leggen. En waar je voorheen per sjabloon een veld moest aanmaken, kun je nu één vrij veld hergebruiken voor meerdere sjablonen en modules.

Lees hier hoe het werkt.

Diversen

Naast bovenstaande grote functionele wijzigingen zijn er diverse andere zaken gewijzigd.

Helpdesk

• Toegestane bijlagen - .txt-bestanden zijn nu toegestaan als bijlage.
  • Meldingstaken - Het tabblad 'Taken' in een melding is verduidelijkt.
  • Taken vanuit sjabloon - Het is nu mogelijk om meerdere taken tegelijk toe te voegen aan een melding op basis van taaksjablonen.
  • Historie - In de historie zijn nu wijzigingen van het meldingstype en aanpasbare velden zichtbaar.
  • Uitvouwen - Rechtsboven in de module Helpdesk vind je nu een pictogram waarmee je gemakkelijk alle tickets kunt uitvouwen of inklappen.

Taken

• Toewijzing De knop "toewijzen aan mijzelf" is naast meldingen, nu ook beschikbaar op taken. Zo kun je snel een taak aan jezelf toewijzen.

Overig

• Filters kopiëren - Het is nu óók voor gebruikers met enkel rechten tot persoonlijke filters mogelijk om de lay-out van filters te kopiëren naar andere filters. Zo maak je één keer een overzicht naar wens en kun je deze vervolgens gemakkelijk toepassen op al je filters.
  • Communicatie - De reactiemogelijkheden in het communicatiepanel zijn nu verduidelijkt.
  • Zoekbalk - In de zoekbalk op de homepage kan nu ook gezocht worden op "melder" en "aangevraagd voor".
  • Power BI - In Power BI zijn extra kolommen toegevoegd:
    • Meldingstabel: Sjabloon, type, aanvrager, datum laatste update, gebruiker laatste update.
    • Taaktabel: Type, aanvrager, datum laatste update, gebruiker laatste update.
  • Meldingssjabloon - Wanneer je een meldingssjabloon hebt geopend om een melding te maken kun je op het paperclip icoon klikken om een directe link naar dat meldingssjabloon te generen. Mensen die vanuit andere pagina's op deze link klikken krijgen direct de vragen te zien die bij dat meldingssjabloon horen.
  • Vertalingen - Diverse verbeteringen in vertalingen zijn doorgevoerd.

Bugfixes

• Bij vernoeming in taak verwijst link in mail nu naar correcte taak.
  • Sommige profielfoto's werden te groot weergeven wanneer deze in een mail werden weergeven.
  • Datum tijd kolom sortering opgelost.
  • Werkgroep overzicht werkgroepen zichtbaar en leden correct.