2024 - Week 12
 • 18 Mar 2024
 • 3 Minuten te lezen
 • Donker
  Licht
 • Pdf

2024 - Week 12

 • Donker
  Licht
 • Pdf

Article Summary

De nieuwste wijzigingen zijn uitgerold naar Gfacility. Alles in de productieomgeving (PROD) release zal onmiddellijk worden weerspiegeld aan alle gebruikers. Wijzigingen uitgerold in de testomgeving (UAT) zullen worden overgebracht naar de productieomgeving in de volgende release (13/04/2024). Gfacility nodigt je uit om te testen en je feedback in te dienen via het Gfacility Support-portaal via het sjabloon UAT Feedback.

Gfacility Productieomgeving (PROD)

Nieuwe functies en verbeteringen

TLS geüpgraded

In deze release hebben we de beveiliging van ons SaaS-platform aanzienlijk versterkt door ervoor te zorgen dat alle TLS-verbindingen zijn opgewaardeerd naar minimaal versie 1.3. Deze update biedt niet alleen verbeterde versleuteling en privacy voor alle gebruikers, maar verbetert ook de snelheid en betrouwbaarheid van de verbindingen.

Gfacility Testomgeving(UAT)

Nieuwe functies en verbeteringen

Planbord verbeteringen

Verbeterde prestaties

Het laden van boekingen in de planner is volledig opnieuw ontworpen, wat resulteert in een aanzienlijke toename in laadsnelheid.

Verbeterde lay-out

De planner heeft nu een iets groter uiterlijk voor een breder overzicht, met vaste schuifbalken die zorgen voor constante zichtbaarheid van tijden en ruimtes. Bovendien onthult zweven over ruimtes gedetailleerde informatie.

Verbeteringen gereserveerde diensten

Snel een dienst toevoegen

Het is nu mogelijk om een dienst toe te voegen vanuit de knop "voeg toe". Wanneer je op de knop "dienst" klikt, is het mogelijk om snel een dienst te reserveren zonder een volledige reservering te hoeven aanmaken.

null

Verbeterde functionaliteit van de dienst

Diensten worden nu gemarkeerd als "afgewezen" als ze naar een niet-beschikbaar tijdslot worden verplaatst, met een mailtemplate beschikbaar om de gastheer op de hoogte te stellen. Totdat de status van een service verandert, bepalen de reserveringstijden de beschikbaarheid. Bij het inchecken en uitchecken worden tijden geregistreerd en gebruikt voor beschikbaarheid. Het eerder terugbrengen van een service maakt deze ook eerder beschikbaar. Ook wordt een dienst nu beschikbaar vanaf de eindtijd. Bijvoorbeeld, als een dienst gereserveerd is tot 15:00 uur, wordt deze weer beschikbaar om 15:00 uur, in plaats van 15:01 zoals voorheen het geval was.

Bekijk de ticketclassificatie-informatie

Nu zijn classificatiedetails beschikbaar vanuit de classificatielijst. Beweeg eenvoudig over een classificatie in de classificatiedropdownlijst en er verschijnt een 'i' (Info) icoon. Beweeg je cursor over het icoon en er zal een classificatiekaart verschijnen met details over die specifieke classificatie.

Nieuwe kolomfilter voor resterende tijd tot de vervaldatum

Er is een nieuwe kolom geïntroduceerd die de resterende tijd tot de vervaldatum weergeeft. Deze functie verbetert de zichtbaarheid van meldingen op basis van hun plandatum.

Hoe het werkt:

 • Als de vervaldatum meer dan 168 uur (7 dagen) vanaf de huidige datum/tijd is, wordt de timer weergegeven in groen'.

 • Als de vervaldatum tussen 24 uur (1 dag) en 168 uur (7 dagen) vanaf de huidige datum/tijd is, wordt de timer weergegeven in oranje'.

 • Als de vervaldatum minder dan 24 uur (1 dag) vanaf de huidige datum/tijd is, wordt de timer weergegeven inrood'.

null

Verbeteringen aan de bovenbalk

Verwijdering van de gradiënt

De gradiëntkleur is verwijderd uit de bovenbalk van de module om de leesbaarheid te verbeteren.

Constante 'Nieuwe maken'-knop

 • De 'Voeg toe'-knop is nu consistent beschikbaar in alle hoofdmodules. Of je nu in het dashboard, helpdesk, taken, of een andere module bent, de 'Nieuwe maken'-knop is direct beschikbaar voor snelle toegang.

Verbeterde zoekfunctionaliteit

 • We hebben de zoekfunctionaliteit uitgebreid met bezoekers, cateringbestellingen en dienstboekingen.

 • Het zoekpictogram wordt nu consistent weergegeven in alle modules.

Verbeterde configuratie-itemvelden

In onze nieuwste updates zijn verbeteringen doorgevoerd aan de configuratie-item (CI) module. Nu kunnen gebruikers gebruikmaken van verbeterde functionaliteit en consistentie met de toevoeging van verschillende belangrijke velden, waarmee de CI-module wordt afgestemd op onze ticketmodule.

Nieuw toegevoegde velden:

 • Toewijzing, Werkgroepen, Aangevraagd voor.

Deze nieuwe velden verbeteren de bruikbaarheid en veelzijdigheid van de CI-module en bieden gebruikers een uitgebreide toolkit voor het effectief beheren van configuratie-items.

Overig

 • Zoekresultaten gerelateerde meldingen:

  • beschikbare meldingen worden niet langer gefilterd op status; alle meldingen zijn nu toegankelijk als gerelateerd.

  • Bij het toevoegen van gerelateerde meldingen worden status en ID weergegeven in de resultatenlijst.

 • Takenacties (zoals creatie en verwijdering) worden nu vastgelegd in de meldingsgeschiedenis.

 • Diverse vertalingen zijn verbeterd.

 • Zip-bestanden kunnen nu worden bijgevoegd.

 • Bijlage namen worden behouden met de originele bestandsnaam, met toevoeging van datum en tijd aan het einde voor uniciteit.

 • In de invoegtoepassing werd het selectievakje voor bevestiging van de bezoeker standaard aangezet bij interne bezoekers in plaats van externe bezoekers. Met de laatste update is dit gewijzigd, waardoor het selectievakje nu standaard is aangevinkt bij externe bezoekers.

Bugfixes

 • Een probleem is opgelost waarbij interne evenementen of services die voor meer dan een week waren geboekt, niet werden weergegeven op de planner. Met de recente updates is dit probleem opgelost, waardoor alle geplande reserveringen worden weergegeven op de planner, ongeacht hun duur.

 • SLA-timers die onjuiste timing weergaven, zijn nu opgelost.


What's Next