2024 - Week 33 - Major (UAT)
  • 14 Aug 2024
  • 2 Minuten te lezen
  • Donker
  • Pdf

2024 - Week 33 - Major (UAT)

• Donker
  • Pdf

Samenvatting van het artikel

Samenvatting

In deze release introduceren we belangrijke verbeteringen, waaronder de opsplitsing van de Configuratie-item module, een volledig vernieuwde boekingsmodule, en een herziening van de rechtenstructuur. Deze wijzigingen zijn ontworpen om de gebruiksvriendelijkheid te vergroten en de controle over verschillende functies binnen Gfacility te verbeteren. We nodigen je uit om deze nieuwe functies en verbeteringen in de UAT-omgeving te testen.

Nieuwe functies en verbeteringen

Verbeterde structuur modules

• Verbeterde Module Structuur: De Configuratie-item module is nu opgesplitst in drie aparte modules: Bedrijfsmiddelen, Configuratie-items en Kennisbank. Voorheen moest je bij het aanmaken van een Configuratie-item kiezen of het een Bedrijfsmiddel, dienst of kennisbankartikel betrof. Dit zorgde soms voor verwarring. Met deze update is de module opgesplitst om dit te verhelpen. Diensten bestaan niet langer en zijn nu geclassificeerd als Bedrijfsmiddelen. Zodra je een restrictieregel op een Bedrijfsmiddel toevoegt, wordt dit reserveerbaar.

• Migratie:

• Alle sjablonen en objecten van het type Bedrijfsmiddel of dienst zijn nu beschikbaar in de module Bedrijfsmiddelen.

• De Configuratie-item module blijft bestaan zodat je de flexibiliteit behoudt om objecten naar wens toe te voegen.

• Alle sjablonen en objecten van het type kennisartikel zijn nu beschikbaar in de Kennisbankmodule.

Aanpassing van de rechtenstructuur

• Rollen: Voorheen konden rechten alleen worden ingesteld op basis van of het een eigen of andermans object was. Met de nieuwe rechtenstructuur kun je nu rechten toekennen op basis van de rol van een persoon op een bepaald object. Deze rollen kunnen zijn: Creator/Organizer, Host, Watcher, No role, Assignee/Workgroup.

• Mogelijkheden: Binnen een rol kun je nu gedetailleerder aangeven wat iemand mag doen. Zo kun je bijvoorbeeld in het planbord aangeven of een gebruiker alle details mag lezen of alleen beperkte details.

• Module-specifieke rechten: Omdat er nu naast de Configuratie-item module ook een Bedrijfsmiddelen en Kennisbank module is, kun je nu per module rechten configureren. Voorheen kon iemand die een Bedrijfsmiddel mocht bewerken ook een kennisartikel bewerken, maar nu kun je dit perfect scheiden.

• Migratie: De oude rechtenstructuur komt te vervallen en de UAT-omgeving wordt gemigreerd naar de nieuwe rechtenstructuur. Wanneer de productie-upgrade plaatsvindt, zullen de rechten van UAT worden overgenomen naar productie. Het is dus belangrijk om vanaf nu eventuele wijzigingen in rechten zowel op UAT als productie door te voeren.

Vernieuwde boekingsmodule

• Webapplicatie:

• Het aanmaakformulier voor reserveringen is volledig vernieuwd in de Gfacility webapplicatie. Er is een vernieuwde catalogusweergave waarin je gemakkelijk items kunt zoeken om toe te voegen aan je reservering. Ook is nu duidelijker aangegeven waarom bepaalde items wel of niet kunnen worden geboekt.

• Bij het aanmaken van een reservering kun je direct toevoegen wat je wilt zonder een vaste flow te moeten doorlopen zoals voorheen.

• Vergaderingen die je in Gfacility toevoegt, kunnen nu direct worden gesynchroniseerd naar Outlook, zodat deze ook in Outlook verschijnen.

• Je kunt ook ruimten boeken, maar dat is alleen mogelijk als je de synchronisatie zoals hierboven hebt ingeschakeld.

• Zodra je vergadering is aangemaakt, kun je deze in de webapplicatie als pop-up openen waarbij de layout consistent overeenkomt met die van meldingen en andere objecten in Gfacility.

• Outlook / Google Invoegtoepassingen:

• Je kunt nu direct tijdens het aanmaken van de reservering zaken toevoegen via de invoegtoepassing. Eerst opslaan om vervolgens te bewerken is niet meer nodig.

• Je kunt nu ook via de invoegtoepassing ruimten zoeken en toevoegen.

• Je hoeft geen vaste flow te doorlopen, maar kunt direct toevoegen wat je nodig hebt.

Bugfixes

• Diverse bugs zijn verholpen om de algehele gebruikerservaring te verbeteren en de stabiliteit van de applicatie te waarborgen.

Wijzigingen die zijn doorgevoerd in de testomgeving (UAT) zullen worden overgebracht naar de productieomgeving bij de volgende release (28/09/2024). Gfacility nodigt je uit om deze te testen en je feedback in te dienen via het Gfacility-ondersteuningsportaal met behulp van het sjabloon UAT Feedback.