Modulefuncties
  • 21 Dec 2023
  • 1 Minuut om te lezen
  • Donker
    Licht
  • Pdf

Modulefuncties

  • Donker
    Licht
  • Pdf

Article Summary

Binnen elke module vind je een of meerdere van onderstaande knoppen. In dit artikel lees je waar ze voor dienen en hoe je ze kunt gebruiken.

5. Regels exporteren of in bulk bewerken

Deze knop biedt de mogelijkheid om regels te exporteren of in bulk te bewerken. Je hebt de keuze om aan te geven op welke regels de actie van toepassing is, zowel voor export als bulkbewerking.

Geselecteerde regels (zowel voor export als bulkbewerking) 

Wanneer je een of meerdere regels hebt gemarkeerd door de vierkantjes aan de voorkant van het overzicht aan te vinken, wordt deze optie zichtbaar. Alleen de geselecteerde regels worden geëxporteerd of bewerkt.

Zichtbare regels (zowel voor export als bulkbewerking) 

Als er géén regels zijn gemarkeerd, wordt deze optie zichtbaar. Alleen de zichtbare regels worden geëxporteerd. Met andere woorden, wanneer je op pagina 1 bent in het filter en 25 regels per pagina weergeeft, worden alleen de 25 regels van pagina 1 geëxporteerd of bewerkt.

Alle regels (alleen voor export)

Deze optie is permanent zichtbaar en maakt het mogelijk om alle regels in een filter te exporteren.

Kolomvolgorde en sortering export

Voor alle exportacties geldt dat de volgorde en zichtbare kolommen gelijk zullen zijn aan het geselecteerde filter in Gfacility. Door de kolommen en sortering van de filters aan te passen kun je dus bepalen hoe je export eruit komt te zien.

Veelgestelde vragen

Heeft veelvoudig exporteren impact op de performance van Gfacility?

Nee, bij het maken van een export in Gfacility wordt de export direct weergegeven tot een bepaald aantal records. Als je echter een zeer grote export maakt of als meerdere gebruikers dit doen, worden de exports gepland als taken (Jobs). In dit geval ontvang je geen directe weergave van de export, maar krijg je een e-mail met de export zodra de export-taak is voltooid.