2024 - Week 28 - Minor (PROD)
  • 07 Jul 2024
  • 2 Minutes to read
  • Dark
  • PDF

2024 - Week 28 - Minor (PROD)

• Dark
  • PDF

Article summary

Samenvatting

Deze update brengt verbeteringen in de gebruiksvriendelijkheid van het planbord, zoekbalk en filter zichtbaarheid, evenals nieuwe functies zoals notificatieregels en het openen van vergaderingen in een nieuw tabblad. Lees verder om meer te weten te komen over deze release.

Gfacility Productieomgeving (PROD)

Nieuwe functies en verbeteringen

Hier zijn de nieuwste toevoegingen en verbeteringen die nu beschikbaar zijn.

Verbeteringen aan het planbord

Aan het planbord zijn de volgende verbeteringen gedaan:

• De methodiek voor het selecteren van filters is gewijzigd zodat deze overeenkomt met de andere modules wat bijdraagt aan een uniforme gebruikservaring. Filters worden nu dus niet meer in een “dropdown” weergeven maar worden als tabs bovenaan het planbord weergeven zoals dit bij andere modules het geval is.

Let op! Filters dienen mogelijk geactiveerd te worden.

Mocht een gebruikers de filters niet direct bovenaan het planbord als tabbladen zien, dan dient de gebruiker deze te activeren via de classificatie zoals hier beschreven.

• Dienstreserveringen met de status “afgewezen” worden nu in het rood weergeven op het planbord.

Verbeteringen in de zoekbalk

Vroeger doorzocht de zoekbalk op overeenkomst met alle zoekwoorden, waardoor het lastig was om specifieke resultaten te vinden. Nu werkt de zoekbalk met een OR-mechanisme, wat betekent dat resultaten worden getoond als ze overeenkomen met een van de zoekwoorden. Hierdoor kun je sneller relevante resultaten vinden.

Zichtbaarheid van filters

Voorheen moesten gebruikers nieuwe filters handmatig activeren, wat verwarrend kon zijn. Vanaf nu worden filters automatisch geactiveerd in bepaalde situaties:

• Wanneer een nieuwe gebruiker wordt toegevoegd, worden automatisch alle relevante filters geactiveerd die zijn toegewezen aan de gebruikersgroepen van die gebruiker.

• Bij het creëren van een nieuw filter wordt dit automatisch geactiveerd voor alle gebruikers die behoren tot de bijbehorende gebruikersgroepen.

Openen van vergaderingen in een nieuw tabblad

Wanneer je een vergadering opent vanuit het zijpaneel of door op de "open" knop te klikken, wordt deze nu in een apart tabblad geopend. Dit betekent dat je het tabblad kunt sluiten nadat je de vergadering hebt bewerkt, en je terugkeert naar je oorspronkelijke zoekresultaten.

Nieuwe notificatieregels

Om te voorkomen dat belangrijke berichten over het hoofd worden gezien, kun je nu notificatieregels instellen voor specifieke modules waarbij elk communicatiebericht wordt doorgestuurd. Zo kun je bijvoorbeeld de melder een mail laten ontvangen van elk bericht dat in de betreffende melding wordt geplaatst, of behandelaren alle berichten op alle meldingen laten ontvangen die aan hen of hun werkgroep zijn toegewezen.

Beperking op aantal symbolen opgeheven

Eerder was er een beperking op het aantal symbolen dat is toegestaan in het omschrijvingsveld en communicatiepanel. Deze beperking is opgeven. Je kunt dus een onbeperkt aantal symbolen gebruiken.