Workflow instellen
  • 31 Aug 2023
  • 1 Minute to read
  • Dark
    Light
  • PDF

Workflow instellen

  • Dark
    Light
  • PDF

The content is currently unavailable in English. You are viewing the default Dutch version.
Article Summary

INTRODUCTIE 

Aan een melding, CI óf taak hangt altijd een type. Afhankelijk van het meldingstype, CI-type of taaktype wordt er een workflow beschikbaar op de melding, taak of CI. De workflow is een reeks statussen die elkaar in bepaalde volgorde opvolgen en door bepaalde autorisatiegroepen van de ene naar de andere status gewijzigd mogen worden.

Om de statussen en rechten hierop aan te passen ga je naar Instellingen en vervolgens naar Workflow.



STATUS RAADPLEGEN / TOEVOEGEN

Het overzicht opent zich nu waarbinnen alle statussen zichtbaar zijn. Het overzicht werkt volgens dezelfde functionaliteiten zoals je van Gfacility gewend bent. Met behulp van de kolommen module en type kun je de statuslijst met alle statussen filteren tot enkel de statussen die je wil zien.

Wanneer je een nieuw meldingstype, CI-type of taaktype toevoegt worden er automatisch standaard statussen aangemaakt. Wil je handmatig meer statussen aanmaken dan klik je op "voeg een nieuwe status toe". In de stappen binnen status bewerken kun de eigenschappen van de status aanpassen.


STATUS BEWERKEN

De status bewerken kent de volgende velden.

  • Status: de naam van de status die je wil toevoegen. 
  • Module: de module waarbinnen de status moet worden getoond.
  • Type: Het type waarbinnen de status moet worden getoond.
  • Tekstkleur: de kleur van de tekst van de status. (tekst "registered").
  • Achtergrondkleur: de kleur van de omlijning van de status.

  • Standaardstatus, goedkeuringsstatus, annulatiestatus en afkeuringsstatus: bij het aanmaken van een taaktype wordt er standaard van elk type een status toegevoegd. Deze vinkjes geven aan wat voor soort status het is en kunnen niet worden gewijzigd.

WORKFLOW BEWERKEN

Om te bepalen welke gebruikersgroep de status van de ene naar de andere mag wijzigen stel je een workflow in. Op elke status kun je instellen naar welke status deze mag worden gewijzigd en door welke gebruikersgroep. Dit doe je door op de drie puntjes bij de status te klikken en op "workflow" te klikken.

In onderstaand voorbeeld mag de status "geregistreerd" enkel door de groep "Administrators" worden omgezet naar "opgelost", en door zowel de groep "Administrators" als de groep "endusers" naar "In behandeling" worden omgezet.