Single-use plastics verboden: Hoe Gfacility het beheer van herbruikbare bekers vereenvoudigt.
  • 16 Nov 2023
  • 1 Minuut om te lezen
  • Donker
    Licht
  • Pdf

Single-use plastics verboden: Hoe Gfacility het beheer van herbruikbare bekers vereenvoudigt.

  • Donker
    Licht
  • Pdf

Article Summary

De afgelopen jaren is er wereldwijd steeds meer aandacht voor het probleem van plasticvervuiling. Eén van de grootste bronnen van deze vervuiling zijn single-use plastics, waar ook koffiebekers onder vallen. Vanaf 1 januari 2024 geldt daarom een verbod op het gebruik van plastic wegwerpbekers en dienen de bekers herbruikbaar te zijn.

Bedrijven zijn op dit moment bezig om na te denken over de verschillende opties waarbij we zien dat er veel wordt gekozen om over te stappen op herbruikbare bekers i.p.v. bijvoorbeeld servies. De uitdaging hierbij is: hoe zorg je ervoor dat de bekers na gebruik weer terugkomen bij de juiste plek, zodat ze gewassen kunnen worden en opnieuw gebruikt kunnen worden? Dit is waar de muntjes voor statiegeld om de hoek komen kijken.

Het statiegeld via muntjes lijkt in eerste instantie een goede manier om ervoor te zorgen dat de bekers terugkomen bij de juiste locatie. Maar het kan ook leiden tot nieuwe problemen; Collega’s  raken muntjes kwijt of zijn ze vergeten mee te nemen. Dit zorgt ervoor dat ze weer een nieuwe beker moeten kopen en leidt tot ergernis bij collega’s. Dit terwijl juist het koffie moet zorgen voor een moment van ontspanning en ontmoeting.

Vanuit de slogan ‘Manage your new standard.’ is Gfacility altijd bezig om te zorgen dat we oplossingen bedenken om de werkomgeving beter en prettiger te maken. Veel bedrijven worstelen met de uitdagingen van de rol en functie van het kantoor. In deze transitie naar de nieuwe rol van het kantoor is het van belang om extra barrières te voorkomen en juist ervoor te zorgen dat collega’s optimaal gefaciliteerd worden, het systeem met fysieke muntjes draagt hier niet aan bij.

In de app van Gfacility hebben we daarom een tool ontwikkeld waarmee werknemers hun herbruikbare bekers digitaal kunnen registreren. Via een snelle digitale handeling bij de koffiebar kan een beker worden toegevoegd of onttrokken aan het account van de betreffende collega. Niemand hoeft meer een muntje bij zich te dragen en kan deze dus ook niet verliezen of vergeten waarmee de klanttevredenheid wordt verhoogd.

Zo maken we samen de nieuwe standaard in de werkomgeving en werken aan een duurzame toekomst.