Waarom Gfacility niet geloofd in maatwerk
  • 16 Nov 2023
  • 3 Minuten te lezen
  • Donker
  • Pdf

Waarom Gfacility niet geloofd in maatwerk

• Donker
  • Pdf

Article Summary

In de wereld van IT Service Management (ITSM) en Facilitair Service Management (FSM) zien we maar al te vaak organisaties worstelen met software die ooit op maat is gemaakt en vervolgens niet meegroeit met de veranderende behoeften. Maatwerk lijkt bij start misschien de ideale oplossing, maar gedurende de looptijd gaat de consultancy meter lopen als er processen bij komen of veranderen.

Bij Gfacility geloven we dat er een betere manier is om onze klanten te bedienen. We geloven in een benadering waarbij consultancy geen verdienmodel is, maar waar de software zo flexibel is dat deze altijd aansluit bij de behoeften van de klant, zonder maatwerk te leveren. Hier is waarom wij dit principe omarmen.

1. Een duurzame visie

Consultancy kan een lucratief verdienmodel zijn, maar bij Gfacility streven we naar duurzaamheid en klanttevredenheid op de lange termijn. Wij geloven dat software flexibel en aanpasbaar moet zijn, zodat deze niet alleen voldoet aan de behoeften bij de start van het contract, maar ook gedurende de gehele looptijd van de overeenkomst. Is er een behoefte vanuit klanten die nog niet aanwezig is, breed gedragen wordt in de markt, dan wordt dit gratis ontwikkeld en beschikbaar gesteld aan al onze klanten. Dit betekent dat onze klanten nooit vast komen te zitten met verouderde, niet-aansluitende software.

2. Het risico van maatwerk

Maatwerk lijkt in eerste instantie de perfecte oplossing om software aan te passen aan de specifieke behoeften van een organisatie. Echter, dit brengt aanzienlijke risico's met zich mee. Maatwerk kan leiden tot complexiteit en hogere kosten. Het kan organisaties ook afhankelijk maken van externe consultants voor zelfs de kleinste aanpassingen. De eerste jaren van de contractfase is de klant vaak nog geneigd om deze kosten voor lief te nemen. Echter naar mate de jaren verstrijken wordt er vaak voor gekozen om deze kosten niet meer te maken (we stoppen met de bodemloze put) waarmee de kwaliteit van dienstverlening afneemt. Onze software is hierbij zo ingericht dat we geloven dat wij aan de vraag kunnen voldoen zonder maatwerk te hoeven toepassen.

3. Flexibiliteit zonder compromissen

Bij Gfacility hebben we onze software ontworpen met een focus op flexibiliteit zonder concessies te doen aan de functionaliteit. Dit betekent dat onze klanten in staat zijn om de software zelf aan te passen aan hun veranderende behoeften, zonder dat er maatwerk nodig is. We hebben modules en configuratiemogelijkheden ingebouwd die onze klanten de vrijheid geven om de software in te richten zoals zij dat willen, zonder code-aanpassingen.

4. Tijdwinst en kostenbesparing

Door het elimineren van maatwerk en in plaats daarvan te vertrouwen op configureerbare software, kunnen organisaties tijd en kosten besparen. Ze hoeven niet te wachten op externe consultants om wijzigingen door te voeren, en ze kunnen snel reageren op veranderende behoeften en marktomstandigheden. Dit houdt tevens in dat Gfacility zich volledig kan focussen op het ontwikkelen van nieuwe ontwikkelingen (zoals AI).

5. Klantgerichtheid

Onze benadering stelt onze klanten in staat om software te hebben die altijd aansluit bij hun behoeften, en dat is de kern van klantgerichtheid. Wij geloven dat ITSM/FSM-software een hulpmiddel moet zijn dat organisaties in staat stelt om hun processen te stroomlijnen en te optimaliseren, zonder te worstelen met complexe maatwerkoplossingen.

Kortom, Gfacility gelooft in een toekomstbestendige benadering van ITSM/FSM waarbij maatwerk geen rol speelt. Onze visie is gebaseerd op duurzaamheid, flexibiliteit en klantgerichtheid. Wij geloven dat onze klanten de vrijheid moeten hebben om software te configureren zoals zij dat willen, zodat ze altijd kunnen rekenen op software die aansluit bij hun behoeften, zowel bij de start als aan het einde van hun contract. Het is tijd om afscheid te nemen van de valkuilen van maatwerk en te omarmen wat echt werkt voor de toekomst.