Werkgroepen
  • 03 Jul 2023
  • 1 Minuut om te lezen
  • Donker
  • Pdf

Werkgroepen

• Donker
  • Pdf

INTRODUCTIE

Wat is een werkgroep

Een werkgroep is een groep met mensen die gezamenlijk verantwoordelijk gesteld kunnen worden voor het uitvoeren van een taak of melding.

Werkgroepen kunnen handmatig of geautomatiseerd worden toegewezen aan meldingen en taken.

Inhoud

Deze instructie laat je een aantal stappen zien:

WERKGROEP RAADPLEGEN

Om de werkgroepen te raadplegen ga je naar Instellingen en klik je op HelpdeskTaken of Configuratie items. Onder alle knoppen bevind zich de optie Werkgroepen die allen naar hetzelfde overzicht leiden. Binnen dit overzicht zijn alle werkgroepen zichtbaar. Het overzicht werkt volgens dezelfde functionaliteiten zoals je van Gfacility gewend bent.

WERKGROEP TOEVOEGEN

Je kunt een nieuwe werkgroep toevoegen met behulp van de knop "Nieuwe werkgroep maken"

WERKGROEP WIJZIGEN

Met behulp van de drie puntjes kun je de werkgroep openen of verwijderen.

Werkgroep openen

Wanneer je de werkgroep opent kun je de details en leden bewerken.

Details

• Naam: Naam die wordt weergeven in het werkgroep selectieoverzicht.
  • Code: Uniek nummer voor de werkgroep.
  • Primaire Organisatie
  • Organisatie
  • Actief / Inactief: hiermee kan worden ingesteld of de werkgroep wel of niet gekozen kan worden.

Leden

Je kunt leden toevoegen aan de werkgroep.

Werkgroep verwijderen

Door op verwijderen te klikken wordt de werkgroep definitief verwijderd. Dit kun je niet ongedaan maken.

GEAUTOMATISEERD TOEWIJZEN

Om de werkgroep geautomatiseerd te kunnen toewijzen aan een ticket of taak dien je te bepalen waarvan je de werkgroep wil afleiden: organisaties, locaties of taak-classificaties. Vervolgens dien je de werkgroep toe te voegen als lid aan een van de drie om zo kenbaar te maken welke groep er gekoppeld is.